DP World România renovează și dotează cu tehnologii de ultimă generație două laboratoare ale Facultății de Transporturi din București

DP World România renovează și dotează cu tehnologii de ultimă generație două laboratoare ale Facultății de Transporturi din București

Date: 17/12/2024

DP World  România, filiala unuia dintre cei mai mari furnizori de servicii logistice end-to-end la nivel global, a finanțat renovarea și echiparea a două săli de curs ale Facultății de Transporturi din cadrul Universității Naționale de Știință si Tehnologie POLITEHNICA București. Fondată în 1959, Facultatea de Transporturi are o tradiție importantă în formarea de specialiști, contribuind semnificativ la dezvoltarea industriei de profil în România.

 

„Pentru DP World, susținerea educației și a formării continue este esențială pentru a pregăti viitorii specialiști ai unei industrii în plină transformare. Într-o eră în care tehnologia și cerințele logistice se schimbă într-un ritm accelerat, colaborarea cu parteneri de prestigiu, precum Facultatea de Transporturi din cadrul Universitatii Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, ne oferă oportunitatea de a contribui direct la dezvoltarea competențelor și a abilităților studenților. Ne dorim că aceste laboratoare moderne să devină un punct de referință, inspirând viitorii ingineri să găsească soluții creative și să evolueze profesional, spre beneficiul întregii comunități”, a declarat Cosmin Cârstea, CEO DP World în România.

Proiectul de modernizare, care a fost implementat în cadrul Departamentului de Transport, Trafic și Logistică al Facultății de Transporturi, a fost inaugurat oficial pe 16 decembrie. Lucrările au inclus instalarea de mobilier nou, dar și de echipamente tehnice de ultimă generație.

„Atenția pe care o acordăm viitoarelor generații de ingineri și logisticieni se vede în rezultatele concrete ale parteneriatelor noastre educaționale, cu Universitatea POLITEHNICA București și alte instituții de învățământ. Prin programele de practică, formare duală și accesul la operațiunile din Terminalul din portul Constanța, tinerii dobândesc competențe reale, iar alegerea unora dintre ei de a se alătura DP World demonstrează că această abordare este una de succes”, a adăugat reprezentantul DP World în România.

„Învățământul superior joacă un rol esențial în modelarea industriei logisticii, înzestrând următoarea generație de profesioniști cu cunoștințele, abilitățile și experiența practică necesare pentru a gestiona lanțurile logistice moderne. Pe măsură ce domeniul logisticii evoluează și devine tot mai complex odată cu progresele tehnologice, universitățile trebuie să continue să inoveze și să-și adapteze programele pentru a răspunde cerințelor industriei. Parteneriatul dintre POLITEHNICA București și DP World România creează premise pentru dotarea laboratoarelor cu echipamente și software moderne, derularea de stagii de practică și recrutarea viitorilor specialiști, colaborarea în proiecte de cercetare și consultarea permanentă în elaborarea unei curricule relevante pentru industria logistici”, a declarat, la rândul său, Prof.dr.ing Eugen Roșca, Director al Departamentului Transporturi, Trafic și Logistică.

Recunoscută recent cu certificarea Great Place to Work®, DP World România confirmă că investiția în oameni și o cultură organizațională solidă susțin evoluția pe termen lung. Cu o prezență de două decenii pe piața locală, compania înregistrează o rată anuală de rotație a personalului de doar 2% și a ajuns în 2024 la o echipă de aproximativ 700 de angajați.

Pentru Grupul DP World, educația tinerilor este o prioritate esențială, asigurând o forță de muncă calificată și capabilă să sprijine comerțul global. Odată formați, acești tineri stimulează inovația și se adaptează rapid la piețele aflate în schimbare, iar investițiile în educație susțin formarea liderilor de mâine, asigurând o creștere sustenabilă și competitivă.

De altfel, DP World a anunțat la începutul anului lansarea Global Education Platform, o resursă educațională gratuită care oferă materiale și cursuri pentru elevi (11-18 ani), profesori și angajați, menită să sprijine dezvoltarea abilităților „verzi”, digitale, STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) și logistice. Proiectul se înscrie în angajamentul companiei de a investi 35 de milioane de dolari în inițiative educaționale până în 2030 și este aliniat Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU (UN SDGs), contribuind astfel la formarea unei generații pregătite să răspundă provocărilor economiei globale.